Inspirationsdag for korledere

Soundpainting "At male med lyd"

Start: 14. juni 2019 10:00
Slut: 14. juni 2019 14:00

Lasse Sørensen, der er organist ved Gram/Fole kirker, professionel rytmisk pianist og dirigent, kommer og laver et kursus i Soundpainting for korledere i Hammelev Sognehus, Kirkeforte 6, Hammelev, 6500 Vojens.

Soundpainting er et musikalsk kommunikationsværktøj, der bygger på improvisation, impulser og opmærksomhed. Improvisation og kor? Hmm... tænker du måske! - men soundpainting er en sjov og lærerig aktivitet for dit kor - uanset alder og niveau. Du skal være frisk på at lege, kaste dig ud i improvisationens kunst - og acceptere, at du ikke kan synge forkert.

Soundpainting bygger på et tegnsprog, som dirigenten, der også fungerer som komponist, bruger til at skabe musik med. Dirigenten spiller så at sige "på sine korsangere" - og dirigenten kan sagtens gå på skift mellem korsangerne. Så snart man har fælles forståelse for tegnsproget, er man hurtigt i gang med at skabe musik.

Soundpainting er en leg, der styrker korets opmærksomhed, samklang, intonation, dynamik og evne til at udfolde sig musikalsk. Det er umuligt at synge forkert, og der er ingen regler for tonearter, nodeværdier osv. Musikken bliver skabt i nuet af dirigenten og korsangerne.

Kursets første halvdel vil gå med at give jer en indføring i Soundpaintings principper og muligheder, mens anden halvdel vil være praktisk gennemgang og afprøvning af teknikken med hinanden som kor. Så tag nodebrillerne af, og medbring godt humør og lyst til at lege med improvisation!

Kurset er gratis for alle, der er medlemmer af FUK Haderslevs stiftskreds.