22 jun. 2022

Himmelske Dage

KORLIV fik vist flaget og sat sit præg på den økumeniske kirkefestival

Af Thomas Halfdan Beck
Alsang I Roskilde Domkirke 280522 Fotos Af Kim Matthaei Leland 011 1

I modsætning til tidligere år valgte vi ikke at have vores eget telt på Himmelske Dage i Roskilde 2022. I stedet gik vi i samarbejde med andre organisationer og bød vi ind med forskellige indslag på deres scener. Det skulle vise sig at blive en succes.

Kor poppede op undervejs
Vores Sommerskolekor under ledelse af korkonsulent Jonas Rasmussen tog del i fejringen af Folkekirkens Nødhjælps 100 års jubilæum og leverede desuden pop-up koncerter rundt om på festivalen, for eksempel i Grundtvigsk Forums telt. Samme sted var KORLIV vært for en talk om Kor og køn med korleder i Bagsværd Kirke, Ina Wakabayashi og leder af Roskilde Domkirkes Drengekor i samtale med Thomas Halfdan Breck.

Korliv og Alsang i Domkirken
På Sjællands Kirkemusikskole holdt KORLIVs næstformand, Anne-Kari Ferenczi oplæg om Korliv i kirken og også her gav Sommerskolekoret. Endelig præsenterede KORLIV & Folkekirkens Nødhjælp Alsang i Domkirken - hvor formand for KORLIV, Christiane Gammeltoft-Hansen sammen med generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen var med til at at vælge og motivere en sang undervejs.

Alt i alt et par gode dage, hvor KORLIV fik vist flaget og sat sit præg på den økumeniske kirkefestival. Næste Himmelske Dage finder sted i 2025 i Aarhus.

Flere nyheder

Positive takter og klare stemmer på KORLIVs årsmøde
Der var god stemning, spændende drøftelser og dejlig korsang på KORLIVs årsmøde, hvor en række nye ansigter blev valgt ind i hovedbestyrelsen.
Syng for Håb og Handling i Odense
Kom og syng alle sange og korsatser til Håb & Handling til lancering af sanghæftet i Odense Domkirke d. 4. februar 2024 kl. 15.
Vær med til kæmpe korfest i Aarhus 2025
I 2025 åbner Aarhus dørene til en kæmpe korfest, når den 6. udgave af European Choir Games & Grand Prix of Nations indtager byen 28. juni – 6. juli 2025.
Korkonsulent med stærk faglighed og gode sociale kompetencer søges!
KORLIV - folkekirkens kororganisation søger en fagligt dygtig korleder til stillingen som Korkonsulent på Sjælland, 10 timer om ugen.
;